Glavér som betyder pigg & levnadsglad på jämska är en enkel blogg om vardag, loppisar, ideer, hunden Thure, Lchfmat på mitt sätt och annat som gör vardagen lite vackrare och roligare.
Välkommen att kika in!

Idet enkla bor det vackra

lördag 8 mars 2014

kvinnliga förebilder på Internationella kvinnodagenHar du några kvinnliga förebilder? Någon som gjort något speciellt för dig, Någon som du ser upp till mer än någon annan?

Jag vill lyfta fram min farmor Anna. Hon är den största förebilden för mig. Kvinnan som alltid hade att gott ord om alla, alltid en hjälpande hand för dom som behövde en.  
Min farmor har betytt mer för mig än hon kan ana.
Hon var den som alltid hade tid att lyssna på ett barns bekymmer. Hon som med en kram och sina kloka ord fick mig att känna mig trygg. Hon som lärde mig att sy och att man ska respektera alla människor, alla människor har ett gott hjärta men kan ha fått det lite kantstött på livets väg. Hon som kom ut med lunchen till snögrottorna när man inte hade "tid" att gå in och äta.
Farmor och jag hade många förtroliga samtal och vi somnade aldrig någon kväll utan att ha läst Gud som haver tillsammans.
Hon fick mig alltid att känna mig älskad,speciell och värdefull.
Farmor Anna gick bort 1984 i leukemi. Jag var 14 år och otröstlig. I dag är jag 44 år och jag saknar dig fortfarande lika mycket som den dag du gick bort. <3 <3 <3

2 kommentarer:

 1. Hej! Jag har min kära moster Aina som var och är som en syster/ mor för mig. Hon var mycket hos oss när jag var liten. Och hon har alltid funnits att vända mig till och jag hoppas att jag kan göra det många år till.
  Mina mor och farföräldrar försvann för tidigt..... ha de gött!

  SvaraRadera
 2. En sådan farmor skulle alla få ha. Förstår att hon var viktig för dig.
  Men sen skrev du att du var 44år...du menar väl 34!? Eller hur!?

  Ja må säga att jag hittade ganska roliga saker på loppisen sist. Hoppas nu att det blir ännu bättre den 27:e.
  Ha det så gott i "vårvärmen"
  Kram Madelene

  SvaraRadera