Glavér som betyder pigg & levnadsglad på jämska är en enkel blogg om vardag, loppisar, ideer, hunden Thure, Lchfmat på mitt sätt och annat som gör vardagen lite vackrare och roligare.
Välkommen att kika in!

Idet enkla bor det vackra

tisdag 25 november 2014

Att älska en möbel

En av mina största passioner är Loppis och auktioner. Då menar jag loppisar som anordnas ibland och inte jämt. Den på OSD är en sådan. Jag kan vara sömnlös natten innan och ligga å fundera om jag kan hitta det eller det.

Det har  varit så enda sen jag var liten och mamma drog med oss på loppis och auktioner. Hemma hos oss var det loppis och auktionsgods som gällde. Mamma lutade av möbler eller målade sånt som hon hittat på auktioner, loppisar och i grovsoporna.
Mamma har alltid vilja förnya med små medel och gärna en möbel med historia. Den genen har hon överfört till mig och det är jag tacksam för.
Jag har flera saker här hemma som kan tyckas vara "vad e det för speciellt med den där" men som betyder oerhört mycket för mig.
Mammas stora skänk tex. Minns när hon ropade in den för 350kr på en auktion i Fåker. När grannarna (som garanterat tyckte mamma va knäpp) hjälpt till att baxa in denna träpjäs i garaget (den är 2 meter lång och väger TUNGT) och mamma skurat av 7 lager med färg så minns jag hennes nöjda min. 
För 25 år sedan fick jag denna skänk av mamma å den är från den dagen min absoluta favorit! 

1 kommentar:

  1. Vilken superfin skänk, precis i min smak! Håller med fullt ut vad gäller auktion & loppisar -passion! I helgen var inte jag heller "på hugget", kändes mest som jag gick i min egna lilla värld... Men köpte lite kläder till tjejerna, ett stort fat i nåt silver, samt en julbonad. Nu får vi vänta tills nästa år innan nästa OSD loppa!
    Ha en jättebra helg & advent.
    Kram från mig

    SvaraRadera